Fryske jongerenpartijen laten loverboy slachtoffers niet achter het raam staan

Woensdag, 19 augustus 2015. Friesland

De Fryske jongerenpartijen, Jonge Democraten (D66), Jonge Socialisten (PvdA) en het Christelijk Democratisch Jongeren Áppel (CDA) zullen tijdens de introductieweek in Leeuwarden op 24 augustus actie gaan voeren. Hiermee willen zij de Fryske coalitie oproepen om alsnog met een voorstel te komen om de acht meest nijpende loverboy slachtoffers te helpen. Ze gaan proberen zoveel mogelijk steun te zoeken bij de eerstejaarsstudenten. De jongerenpartijen stellen dat het onze leeftijdsgenoten zijn die worden uitgebuit op een onmenselijke manier, voor deze mensen moeten wij opkomen. De actie is een reactie op een motie die eerder werd ingediend in de Provinciale Staten, maar deze motie werd afgewezen.

De Fryske jongerenpartijen, Jonge Democraten (D66), Jonge Socialisten (PvdA) en het Christelijk Democratisch Jongeren Áppel (CDA) zullen tijdens de introductieweek in Leeuwarden op 24 augustus actie gaan voeren. Hiermee willen zij de Fryske coalitie oproepen om alsnog met een voorstel te komen om de acht meest nijpende loverboyslachtoffers te helpen. Ze gaan proberen zoveel mogelijk steun te zoeken bij de eerstejaarsstudenten. De jongerenpartijen stellen dat het onze leeftijdsgenoten zijn die worden uitgebuit op een onmenselijke manier, voor deze mensen moeten wij opkomen.

Op dit moment zijn er acht meisjes die slachtoffer zijn geworden van loverboys die dringend hulp nodig hebben. De Fryske jongerenpartijen willen dan ook dat er alsnog per direct geld wordt vrijgemaakt om de acht meest nijpendeloverboy slachtoffers te helpen. Ze kunnen het niet verkroppen dat deze meisjes achter het raam moeten blijven staan terwijl er geld beschikbaar is om knelpunten in de jeugdzorg direct te kunnen oplossen. Ze gaan proberen zoveel mogelijk steun te zoeken bij de eerstejaarsstudenten. De actie is een reactie op een motie die eerder werd ingediend in de Provinciale Staten, maar deze motie werd afgewezen.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA