Uitgewoond!

Jongeren starten campagne tegen wooncrisis in Leeuwarden

IMG-20200229-WA0006

Zaterdag hebben jongeren op meer dan 10 plaatsen in heel Nederland een campagne afgetrapt tegen de huidige wooncrisis. Ook in Leeuwarden trapten jongeren met een actie de campagne genaamd ”uitgewoond” af. Dit is gedaan door middel van te flyeren en stickeren. Ook zijn de jongeren in gesprek gegaan met de mensen op straat. Met deze aftrap lanceren ze ook een petitie tegen de huidige wooncrisis.

“Lange wachtlijsten, onbetaalbare huurprijzen en malafide huisjesmelkers die over de rug van jongeren veel geld verdienen. Het zijn zaken die de afgelopen jaren steeds vanzelfsprekender zijn geworden,” zegt Zoë Stevens die samen met andere jongeren de actie in Leeuwarden organiseert. “We zitten in een wooncrisis die zijn weerga niet kent. Terwijl deze crisis alleen maar groter wordt, steekt de landelijke politiek zijn kop in het zand of komt met schijnoplossingen. Wij pikken het niet langer. Iedereen heeft het recht op een betaalbare woning. Wonen is een recht en geen privilege. De politiek komt niet in actie, dus daarom doen wij het maar.”

Ook in Leeuwarden zijn er al langer problemen, bijvoorbeeld de particuliere huisvesting van internationale studenten en het vinden van een betaalbare starterswoning voor afgestudeerden.

Volgens Zoë Stevens is deze actie nog maar het begin. “De komende weken gaan we met nog meer acties door het hele land aandacht vragen voor de wooncrisis. Daarnaast gaan we zelf ook nadenken over mogelijke oplossingen voor de woonproblemen. We nodigen iedereen uit om hierover met ons mee te denken.”

Met deze campagne hopen de jongeren zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de huidige wooncrisis. Ze lanceren ook een petitie op hun site (uitgewoond.nl) die de politiek oproept om de wooncrisis serieus te nemen en met oplossingen te komen.

Tel: 06-15292473

Tags:

Categorieën: Wonen

Jonge Socialisten in de PvdA